Українська шаблістка Олена Кравацька стала третьою на етапі Кубка світу, який відбувся в Орлеані (Франція). Для молодої спортсменки з Одеси це перша медаль на змаганнях, де виступають перші номери національних збірних.

На старті турніру Олена з перевагою в один удар виграла в Шарлотти Лембах з Франції — 15:14. Згодом змусила зачохлити зброю ще одну господарку змагань  Маріон Штольц  — 15:11, а ось у півфіналі поступилася італійці Росселлі Грегоріо — 8:15.

Лідер жіночої збірної 24-річна миколаївська шаблістка Ольга Харлан в Орлеані була мало схожою на себе. Олімпійська чемпіонка, чотириразова чемпіонка світу, володарка семи золотих медалей чемпіонатів Європи в 1/8 фіналу несподівано поступилася срібному призерові Лондона-2012 росіянці Софії Великій, яка нещодавно повернулася на фехтувальну доріжку після народження сина.

Першу нагороду в цьому сезоні завоювала українська шпажистка Яна Шемякіна. На етапі Кубка світу в Хучжоу бронзова призерка чемпіонату світу-2014 піднялася на третю сходинку п’єдесталу. 29-річна львів’янка на шляху до бронзової нагороди впевнено обіграла росіянку Олександру Магдич, а також трьох господарок турніру — Гун Жун Хоу, Ін Мін Хоу і Юджі Сун. Лише у півфіналі Яну зуміла зупинити лідер світового рейтингу і переможниця змагань Емеше Сас з Угорщини.

Анфіса Почкалова, яка три тижні тому завоювала золото етапу Кубка світу в Ліньяно, цього разу фінішувала п’ятнадцятою. Потрапити до вісімки найсильніших Анфісі завадила спортсменка з Гонконгу Вай Ман Конг — 11:10. У командному турнірі, який відбувся вслід за індивідуальними змаганнями, українки фінішували тринадцятими. У чвертьфіналі наші спортсменки поступилися китаянкам — 37:44.