У вівторок, 17 травня о 14:00 в Second Floor Art Center (другий поверх АПУ) відбудеться відкриття виставки «Золото нації. Наближення», передає УНН із посиланням на прес-службу АП.

Виставка складається з 16 світлин прикрас із кримських музеїв, які на момент окупації півострова експонувалися в Нідерландах.

У заході планується участь Голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

Нагадаємо, у лютому 2014 колекція скіфського золота була вивезена в Амстердам для участі у виставці «Крим: золото і таємниці Чорного моря», яка проходила в Музеї Алларда Пірсона.

Виставка складається з колекцій п’яти музеїв, один з яких розташований у Києві, а чотири — в Криму. Серед 500 експонатів виставки — артефакти зі скіфського золота, церемонійний шолом, коштовне каміння і мечі стародавніх греків і скіфів.

Міністерство юстиції України уклало угоду з міжнародною юридичною фірмою Bergh Stoop & Sanders NV про закупівлю юридичних послуг за 0,24 млн євро (близько 5,90 млн грн).

Фірма представлятиме Україну у справі за позовом держави Україна до Музею Алларда Пірсона — археологічного музею Амстердамського університету (Нідерланди).