СПІЛКУВАННЯ. Під час онлайн-бесіди в соціальній мережі Фейсбук Прем’єр-міністр Микола Азаров наголосив на тому, що для уряду питання охорони здоров’я є пріоритетним — нині здійснюється реформування медичної галузі з метою поліпшення якості медичного обслуговування.

Глава уряду підкреслив, що розбудова медичної інфраструктури відбуватиметься не лише у великих містах. Так, нині існує програма оснащення малих населених пунктів пересувними амбулаторіями. «Така програма є. Населені пункти, не лише обласні центри, зараз оснащуються пересувними амбулаторіями. Просто не все можна зробити одразу», — сказав Микола Азаров.

Говорячи про великі об’єкти галузі охорони здоров’я, він нагадав, що на Дніпропетровщині відкрито обласний дитячий центр соціальної реабілітації «Перлина Придніпров’я» та Дніпропетровський обласний перинатальний центр. «Це два суперсучасних об’єкти, оснащені як у першому, так і в другому випадку новітнім медичним та діагностичним обладнанням. Далеко не в кожній європейській країні є такі об’єкти», — зазначив Прем’єр-міністр.

При цьому він повідомив, що незабаром буде відкрито перинатальний центр у Луганську. За словами глави уряду, відкриття таких закладів планується у кожному міському центрі.

Микола Азаров також повідомив, що на другу половину 2013 року заплановано відкриття лікувально-діагностичного корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит». «Я справді взяв цей об’єкт під свій контроль. Але пацієнтів він прийматиме приблизно в другій половині наступного року», — сказав Прем’єр-міністр, зазначивши, що нині зводиться другий поверх. За його словами, будівельники взяли зобов’язання до кінця року завершити зведення корпусу. Взимку та навесні проводитимуться оздоблювальні роботи та монтаж обладнання, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Ще одним пріоритетним напрямком діяльності уряду є розвиток дитячого спорту. За словами Миколи Азарова, відповідна інфраструктура для цього створюватиметься в міру розвитку економіки. «Уряд планує розвивати дитячий спорт, будувати нові спортивні майданчики. В цьому напрямку багато робиться», — підкреслив Прем’єр-міністр.

При цьому він зазначив, що нині ще не так багато коштів, щоб розв’язувати всі проблеми одночасно: «У міру розвитку економіки знаходитимемо ресурси, і дедалі більше на ці справи».

Також у Миколи Азарова поцікавилися, чи можливе зниження ціни на авіаперельоти внутрішнього сполучення. Глава уряду пояснив, що ціни на квитки залежать від вартості авіаційного керосину. Водночас він сказав: «Якщо ми хочемо, щоб авіаперельоти стали масовими, то ціни на квитки повинні бути доступними. Я доручу Мінінфраструктури розібратися з цим питанням».    

Відділ новин
«Урядового кур’єра»