Наша газета вже повідомляла, що в Полтаві впродовж кількох років не працював головний міський годинник на пожежній вежі з каланчею на розі вулиць Шевченка та Фрунзе. І ось нарешті стрілки на його циферблаті ожили, додавши полтавцям настрою. 

— Хоч виконавці робіт просили за цю реконструкцію більш як мільйон гривень, фактично роботу зроблено за 980 тисяч гривень, близько 200 тисяч заощадили, — повідомив начальник Полтавського міськрайвідділу УДСНС у Полтавській області Сергій Пругло. За його словами, реконструкцію зробили луганці, яким сприяли спецтехнікою місцеві рятувальники.

У процесі реконструкції повністю оновили всі годинникові механізми, зробивши так, що кожні 5 хвилин він, завдяки GPS-зв’язку, звірятиме час із супутником. А отже, буде найточнішим у місті. Будь-яку похибку автоматично усуватиме супутникове коригування.

З оновленого годинника щодня о сьомій ранку лунатиме гімн Полтави, щогодини він відбиватиме час. Але триватиме це тільки до 21-ї, щоб не турбувати нічний спокій. Натомість жителі мають змогу милуватися красивим підсвіченням циферблата й верхньої частини вежі.

Циферблат виготовлено зі стійкого скла завтовшки 1 сантиметр, що не вигорятиме на сонці. Принагідно в пожежній частині встановлено нові автоматичні ворота для швидкого реагування на виклики, що відчиняються за лічені секунди.