Компанія Samsung покаже свій флагман Galaxy S5 у Барселоні 24 лютого, на великій виставці Mobile World Congress, передає ТСН з посиланням на vesti.ru.

Судячи по спеціальному запрошенню, яке розповсюдила компанія, Galaxy S5, буде показаний максимально детально. І швидше за все, гаджет, який експерти вважають головним конкурентом iPhone 6, вийде на ринок вже на початку весни цього року, на 4-5 місяців раніше прогнозованого виходу смартфона від Apple.

Подробиці нового флагманської моделі смартфона Samsung неодноразово ставали предметом численних витоків інформації, підігріваючи очікування публіки.

За попередніми даними, Samsung Galaxy S5 отримає дисплей Super AMOLED з роздільною здатністю 2560х1440 пікселів з діагоналлю у 5,25 дюйма, 8-ядерний процесор з підтримкою 64-бітного стандарту, 16-мегапіксельну камеру і найсучаснішу версію Android 4,4 KitKat.

Також оновлення отримає і дизайн інтерфейсу, згідно скриншотів, які з'явилися у Twitter, смартфон отримає плоский інтерфейс схожий з дизайном Google Now. І на «домашньому екрані» інтерфейсу TouchWiz інформація і повідомлення будуть відображатися поверх картинок, на зразок того, як це вже зроблено в планшеті Galaxy Note Pro 12.2.

За оцінкою фахівців, вартість нового смартфону складе близько 800 євро.

Також на цій же виставці може бути продемонстрований Android смартфон від Nokia, що отримав кодову назву Nokia Normandy або Nokia X, який може стати останнім в історії компанії.