У світлиці Вінницького обласного центру народної творчості демонструють персональну виставку гончарного мистецтва родини  Сергія та Світлани Погонців родом із села Крищинці Тульчинського району, відомого в Україні давніми гончарними традиціями і такими неперевершеними майстрами, як Іван Гончар та Олексій Луцишин. Ще у 1930-х роках у цьому селі було 150 гончарів. Цікаво, що прадід і дядько Сергія теж були гончарями, а працювати з глиною його навчив дідусь дружини. Як талановитий художник Світлана, розписуючи керамічні вироби, робить їх ще досконалішими. Спочатку вона декорувала роботи чоловіка спіралеподібним орнаментом, характерним для трипільської культури. Нині ж сім’я Погонців відроджує славетні крищинецькі керамічні миски, розписані ангобами і покриті прозорою поливою. Виготовляючи миски, Світлана і Сергій дотримуються прадавніх традицій свого села.

В експозиції виставки представлено майже 130 керамічних виробів. Це миски, глечики, горнята,  кухлі, барила, куманці тощо, які яскраво свідчать, що родина Погонців гідно продовжує славні традиції дідів-прадідів. Діти Сергія і Світлани також долучаються до народної творчості. Донька Людмила як живописець має невеличкий доробок картин: на багатьох з них майстерно зображені батькові керамічні роботи та інших вінницьких гончарів. А десятирічний син Сашко любить працювати за гончарним кругом разом із татусем.

Принагідно зауважимо, що у 2006 році Вінницький обласний центр народної творчості започаткував цикл виставок «Мистецтво однієї родини». Мета проекту — виявляти та пропагувати творчість майстрів, яких об’єднує не лише безмежне захоплення однією справою, а й родина, що надає їхнім творам неймовірного тепла й гармонії.