Група «Сопротивление Северодонецк Лисичанск Рубежное» в соціальній мережі «ВКонтакте» привернула увагу співробітників СБУ, оскільки на її сторінці публікували матеріали, що містили заклики до вчинення терористичних актів, диверсій, убивств військовослужбовців Збройних сил України, проведення акцій громадянської непокори, спрямованих на підтримку терористичних організацій  так званих ЛНР та ДНР. Адміністрація групи поширювала інформацію щодо методів ведення диверсійної роботи та організації партизанської війни. Хто ж запровадив таку небезпечну гру в конспірацію?

Виявилося, звичайний студент із Сєверодонецька. Коли правоохоронці познайомилися з ним, хлопець охоче розповів, що цю групу він створив у вересні під впливом чоловіка із Санкт-Петербурга. Вони познайомилися через Інтернет. Під контролем незримого координатора студент перейнявся антиукраїнськими ідеями та поширював їх серед однолітків, які стали членами групи в соцмережі. Як повідомляє прес-служба управління СБУ в Луганській області, метою інтернет-співтовариства була організація дієздатної диверсійної групи. Утім, її досягненню завадили правоохоронці, і цим, до речі, вберегли підлітків від скоєння тяжких злочинів.

Донецьким дітям через соцмережі «промивали» мізки, напевно, аби потім озброїти проти власної держави. Фото з сайту militaryreview.su

Отаке різне ставлення до дітей! Правоохоронці України припинили функціонування групи терористичної спрямованості й не допустили залучення дітей до протиправної діяльності. А ось у Ровеньках, що на території, підпорядкованій самопроголошеній «ЛНР», де володарюють так звані козаки, терористи вирішили організувати у складі батальйону імені Святого Георгія Переможця дитячий диверсійний підрозділ. То хто насправді бажає дітям миру й добра?

Співробітники Служби безпеки України наголошують, що інтернет-простір — нині також сфера воєнних дій, а мета супротивника — отримання контролю над свідомістю молодого покоління українців. У зв’язку з цим оперативники спецслужби радять батькам дітей та підлітків цікавитися, з ким і про що вони спілкуються в соціальних мережах, щоб неповнолітні не стали знаряддям у руках зловмисників.