Вашингтонський суд ухвалив рішення розділити 100 мільйонів доларів, які колишній прем’єр-міністр України Павло Лазаренко приховував в офшорах. Згідно з рішенням тамтешньої Феміди, уряд США може отримати 75 мільйонів доларів, а банк на острівній державі Антигуа — 25 мільйонів.

Як повідомляє «Голос Америки», заокеанській системі правосуддя вдалося встановити місцезнаходження близько 250 мільйонів доларів, які Павло Лазаренко вивів з України корупційним шляхом.

Партнер юридичної компанії AGG Джин Берд вважає, що Україна прогавила шанс офіційно увійти до цієї справи, яка вже добігає кінця. Однак Київ ще має змогу претендувати на гроші, виведені колишнім прем’єр-міністром.

«Існують прецеденти, коли гроші, які США конфіскували в іноземних осіб, визнаних винними в порушенні американських законів, було використано для фінансування проектів у цих країнах», — цитує Укрінформ слова фахівця.

Щоб побачити вкрадені кошти Павла Лазаренка, юрист порадив українському уряду вже зараз ініціювати переговори на цю тему з Міністерством юстиції США. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»