Місця бойових дій у центрі Києва потроху реставрують. Приміром, на вулиці Грушевського вже понад три тижні тривають роботи з відновлення території та колонади стадіону «Динамо».

За словами його директора Юрія Піхтовникова, ремонтні роботи проводять коштом ФК «Динамо» (Київ). Ще чекає на реставрацію пам’ятник Валерію Лобановському. Монумент частково постраждав під час сутичок на Грушевського — у скульптуру влучили кілька куль. Нині відмитий від кіптяви бронзовий Валерій Васильович із державним прапором у руках чекає, коли на стадіон повернеться футбол, а проведення матчів у центрі міста стане ще однією ознакою спокійного життя.

Однією з перших опоряджують Європейську площу столиці. Фото Світлани СКРЯБІНОЇ

Був час розкидати бруківку — настав час і збирати. Так жартують будівельники, які нині укладають тротуарну плитку поблизу Національної філармонії України. Під час протистоянь тротуарне покриття центральних вулиць Києва зіграло свою роль зброї пролетаріату, тож комунальники столиці вже кілька тижнів поспіль активно відновлюють бруківку. Допомагають їм у цьому активісти Майдану, яких уже іменують трудовою гвардією.

За можливості — майстри використовують уцілілі елементи мощення, проте їх не вистачає. Тож свою допомогу у відновленні центру столиці надають меценати.

Водночас нове керівництво КМДА анонсує ремонтні роботи у будівлях столиці, які постраждали під час протистоянь: в Українському домі, Консерваторії, Київраді. Днями також розпочався набір будівельників для реконструкції Будинку профспілок.