На Херсонщині очікують гарних врожаїв. В області посіяли 392 тисячі гектарів озимих зернових культур, із них озимої пшениці — 326,7 тисячі гектарів, озимого ячменю — понад 64 тисячі. Сходи отримано стовідсоткові. Як повідомив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Паливода, планується посіяти 870 тисяч гектарів ярих культур, що на 92 тисячі більше, ніж торік. Насінням ярих зернових культур сільгосппідприємства області забезпечені на 99%. Забезпеченість добривами для проведення комплексу весняно-польових робіт становить 63%.

Готовність області до поливного сезону зрошуваних земель становить 57%. Дощувальну техніку в області підготовлено на 53%. Під полив планується відвести 292,5 тисячі гектарів.

Крім того, директор департаменту наголосив, що на проведення комплексу весняно-польових робіт загальна потреба в коштах становить 3 мільярди 806 мільйонів гривень, що на 218 мільйонів більше, ніж торік. Планують використати власні кошти (3 мільярди 120 мільйонів) та залучити 686 мільйонів кредитних ресурсів.

Перший заступник голови облдержадміністрації Валентина Січова зазначила, що всі управління АПК райдержадміністрацій мають бути готові за необхідності надавати інформацію сільгосптоваровиробникам про те, де можна придбати якісне насіння, розповісти про умови пільгового кредитування, статистику засівів сільгоспкультурами в районі, щоб аграрії могли чітко орієнтуватися у вищезазначених питаннях.