Уряд негайно врегулює ситуацію із закупівлею ліків. У цьому під час зустрічі з громадським активістами, що відбулася в стінах Будинку уряду, запевнив Міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак. Участь у конструктивній розмові взяли голова правління Благодійного фонду «Пацієнти України» Дмитро Шерембей, виконавчий директор цього фонду Ольга Стефанишина, голова Координаційної ради Всеукраїнської мережі «Люди, які живуть з ВІЛ» Володимир Жовтяк.

Громадські активісти звернули увагу, що досі не в повному обсязі здійснено закупівлю ліків відповідно до державних цільових програм. Зокрема залишаються проблеми із забезпеченням ліками для хворих на СНІД, туберкульоз, онкологічні та онкогематичні захворювання, вірусні гепатити, гемофілію, розсіяний склероз та інші недуги.

За словами активістів, Міністерство охорони здоров’я двічі оголошувало тендери на закупівлі, але ефективної роботи з відомством не було організовано, що призвело до зриву проведення закупівель ліків за державні кошти.

Міністр Кабінету Міністрів поінформував, що проблему зволікання з проведенням процедури закупівлі ліків неодноразово розглядали на засіданнях уряду. Він також зазначив, що нині вона перебуває на особистому контролі Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

«Глава уряду неодноразово надавав відповідні доручення міністрові охорони здоров’я із вказівкою терміново забезпечити придбання ліків. Кабінет Міністрів ухвалив усі необхідні рішення для спрощення процедури проведення закупівель. Однак міністр Олег Мусій не організував відповідної роботи належно», — цитує слова Остапа Семерака департамент інформації та комунікацій з громадськістю Cекретаріату Кабміну.

На зустрічі було досягнуто домовленості про розгляд проблеми забезпечення ліками та проведення тендерних закупівель на терміновому позачерговому засіданні  уряду. Учасники також домовилися створити спільну робочу групу із залученням представників громадськості, Мінекономрозвитку та МОЗ, яка напрацює проекти рішень і документи, необхідні для розв’язання проблеми закупівлі ліків за державний кошт. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»