ПРОБЛЕМА. Промисловий Кременчук посідає в економіці Полтавщини чільне місце завдяки розташованим тут потужним підприємствам. Населення  у місті багато, а ось із житлом проблема. Бо його тут будують вкрай низькими темпами.

Так, за перше півріччя цього року в місті повинні були ввести в експлуатацію 5 тисяч квадратних метрів житла, що становить 35% відповідного періоду року минулого. Побудовано два житлові будинки загальною площею 6,1 тисячі квадратних метрів. Та до кінця року заплановано здати ще два житлові будинки загальною площею 11,3 тисячі квадратних метрів. Один із них — 9-поверховий 64-квартирний і 10-поверховий житловий будинок.

Між тим, станом на початок липня цього року на квартирному та кооперативному обліку в Кременчуці перебувало 6166 сімей, зокрема на квартирному — 4283 сім’ї. Про це на колегії в облдержадміністрації повідомив перший заступник Кременчуцького міського голови Андрій Погрібний.

Природно, що такий стан справ з будівництвом житла у Кременчуці не може не турбувати обласне керівництво. Як зауважив голова Полтавської облдержадміністрації Олександр Удовіченко, оприлюднені посадовцем цифри мають дуже скромний вигляд навіть на тлі середньообласних.

 «Чому так кажу? Бо ще торік у нас було 500 нереалізованих квартир, зокрема левова частка — у Полтаві. Нині, згідно з інформацією, яку мені надали, майже немає вільних квартир, особливо одно- і двокімнатних. Усе розкуплено! Мабуть, у людей є певні заощадження, бажання мати житло, є певні ризики щодо фінансової ситуації в державі. Тому, говорити, що нині в будівельників зв’язані руки, немає оборотних коштів або кредитів чи ситуація така, що не реалізоване житло, не можна. І ми б хотіли, щоб ви збільшили обсяги будівництва житла», — зазначив він.