НА ЧАСІ. Фонд регіонального розвитку Луганської області розгляне  питання фінансування проекту будівництва індустріального парку на територіях міста Ровеньки та Свердловського району. Таке рішення ухвалила координаційна рада з питань реалізації соціального партнерства при облдержадміністрації. Адже розвиток територій має бути не лише клопотом органів влади, а й  бізнесу. Бо якщо людина живе в комфортних умовах, то й працює ефективно, а від того підприємства отримують більші прибутки. А створення індустріального парку надасть можливість урятувати вугільні території Луганщини від деградації.

«Передумови реалізації проекту зі створення індустріального парку в Луганській області є. І цей проект дуже важливий для нас. Через економічну ситуацію в області стався дисбаланс ринку праці, і на деяких територіях, зокрема вугільних, триває деградація. Рано чи пізно видобуток вугілля перейде на північ, а це означає, що в таких містах, як Ровеньки та Свердловськ, гірники будуть не потрібні. Проект створення індустріального парку — перспектива для населення цих міст і для області загалом», — зазначив голова облдержадміністрації Володимир Пристюк.

Ініціативу й підтримку в будівництві індустріального парку висловила компанія ДТЕК, яка є соціальним партнером Луганської області. На думку фахівців компанії, створення індустріального парку дасть змогу поліпшити інвестиційний клімат регіону і допоможе розвивати бізнес-середовище, а також створить додаткові робочі місця.

У ході презентації проекту зазначено, що індустріальні парки — ефективний засіб для економічного прориву.

До кінця 2014 року ДТЕК планує запустити в Україні перші 10 індустріальних парків. Для того, щоб увійти до проекту, Луганщина вже зараз повинна активізувати розробку концепції створення індустріальних парків на своїй території й визначити ефективну керуючу компанію.