Український уряд ухвалив Програму діяльності Кабінету Міністрів України, базові цілі та принципи публічної політики (план дій Кабінету Міністрів України на 2016 рік). «Це повинен бути наш спільний план між урядом, парламентом і Президентом, як реально проводити реформи в країні», — наголосив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

Основа цього плану, підкреслив глава уряду, — 379 дуже конкретних, предметних рішень, які повинен прийняти уряд разом з парламентом і Президентом: «Закон, акт, постанова, мета прийняття і наслідок цього прийняття — це є основа нашого плану дій».

Водночас Арсеній Яценюк підкреслив, що виконання плану дій можливе лише за умови дотримання низки принципів, на яких неодноразово наголошували члени уряду.

Перший блок — це повна нетерпимість зі зволіканням реформ. Зокрема наголошено на необхідності широкомасштабної приватизації, продовженні дерегуляції, реформі Державної фіскальної служби, проведенні судової реформи. Другий — це повна нетерпимість до незаконного втручання гілок влади в діяльність одна одної. Третій блок — повна нетерпимість до політичного втручання та до корупції. 

Прес-служба КМУ