АКЦЕНТ. Україна зацікавлена в розвитку стратегічних відносин та інтенсифікації політичних контактів із Китаєм. Про це заявив Президент Віктор Янукович на зустрічі із заступником глави Центральної військової ради КНР Сюй Ціляном в рамках його офіційного візиту до України.

«Розвиток стратегічних відносин з Китаєм — один із пріоритетних напрямів зовнішньої політики України. Ми зацікавлені в подальшій інтенсифікації політичних контактів на всіх рівнях», — заявив Президент.

Окремо він підкреслив, що надійною основою успішного розвитку відносин є взаємна повага до суверенітету і територіальної цілісності обох держав.«Важливим чинником інтенсифікації торговельно-економічного співробітництва є діяльність міжурядової Комісії зі співробітництва між Україною і КНР і в її рамках низки галузевих підкомісій», — підкреслив Президент.

Як передає слова глави держави його прес-служба, окремий наголос Віктор Янукович зробив на тому, що Україна розглядає Китай як одного з найважливіших партнерів у сферах військової і науково-технічної співпраці й надалі готова всебічно поглиблювати ці напрямки двосторонніх відносин.

У свою чергу Сюй Цілян зазначив, що Україна також є важливим партнером для Китаю, і передав Президентові вітання від Голови Китайської Народної Республіки.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»