У Піднебесній  ПАТ «Турбоатом» знають не один рік не лише як одне з найбільших у світі турбобудівних підприємств, що здійснює повний цикл виробництва, а і як надійного партнера з бездоганною репутацією на світовому ринку. Тож, певне, саме цими обставинами пояснюється пильна увага і зацікавленість господарів та гостей IV зимової Харбінської науково-технічної виставки «Економіка і нові можливості північних регіонів у проекті «Один пояс — один шлях» до презентаційних матеріалів «Турбоатома» на стенді Харківської області.

Під час церемонії відкриття виставки безпосередньо прокоментувати напрацювання, представлені на експозиції, мав нагоду заступник головного конструктора парових турбін «Турбоатома» Микола Гришин, який у складі делегації Харківської області здійснив ділову поїздку в КНР.

Результативними стали й відвідини одного з найбільших промислових підприємств Китаю із виробництва турбін Harbin Turbine Company Limited, де харків’яни і турбіновиробники КНР окреслили перспективні напрямки співпраці. Зокрема обговорено питання постачання турбін «Турбоатома» для АЕС, ТЕС і ГЕС Китаю і можливості  виготовлення китайським заводом генераторів для нових блоків АЕС. Крім того, йшлося про спільні поставки турбін для АЕС в Індію, Аргентину й інші країни, а також про співпрацю в галузі проектування та виготовлення зварних роторів турбін великої потужності. 

Володимир ЯРИН
для «Урядового кур’єра»