Потужний шторм «Клеопатра», який пронісся італійським островом Сардинія, вбив щонайменше 19 людей, багатьох вважають зниклими безвісти, майже три тисячі жителів залишилися без даху над головою.

Президент Італії Джорджо Наполітано висловив солідарність із громадами, які постраждали від негоди, і співчуття родинам загиблих. У рамках великомасштабної рятувальної операції, розпочатої італійською владою, тривають пошуки  постраждалих і евакуація з важкодоступних районів.

Водночас місцеві ЗМІ повідомляють: складною залишається ситуація у провінціях Ольбія-Темпіо та Нуоро, де закрито школи, проблемне і пересування автотрасами та  залізницею, у багатьох районах зірвано лінії електропередач.  На пульт диспетчерів служби Цивільної оборони Італії досі надходять сотні дзвінків із проханням про допомогу.

Нестабільна погода просувається на схід, загрожуючи новими підтопленнями, зокрема Венеції. У Римі ситуація залишається спокійною, проте вже зафіксовано підвищення рівня води у річці Тибр.

Метеорологи кажуть, що всього за кілька годин під ударом потужного циклону на острів обрушилася піврічна норма опадів. А головне — прогнози кліматологів, що свідчили про різке зростання кількості й сили ураганів та інших природних катаклізмів, які атакуватимуть Землю, зроблені ще в березні цього року, на жаль, збуваються.