Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр імені Т. Г. Шевченка підкорив «Мельпомену Таврії» талановитим і дотепним прочитанням Шекспіра. «Комедія помилок» завоювала Гран-прі, її відзначено ще в чотирьох номінаціях, зокрема «Режисура» та «Сценографія», у яких цілком заслужену нагороду одержав художній керівник —  головний режисер театру заслужений артист України Андрій Бакіров.

Мить тріумфу: Гран-прі! Фото з архіву театру

Існував добродій Вільям насправді, чи це є красива легенда, та пойменовані ним вистави — шедеври світової драматургії. Втім, щоб втілити ті твори на сцені, всі, хто за це береться, повинні мати особливий хист. І він, безперечно, є в чернігівських учасників таврійського фестивалю. Уже два роки п’єса йде на сценах різних українських театрів з незмінним успіхом. Нинішній нагороді передувало перше місце у номінації «Кращий режисерський задум та втілення» на чернівецькому фестивалі комедії «Золоті оплески Буковини»-2015.

«Комедія помилок» — перша з ранніх п’єс Шекспіра, у якій проявився весь його блискучий комедійний талант. Понад чотири століття вона тішить глядачів. Дуже відповідально братися за такий матеріал, але Андрій Бакіров і його актори, схоже, мають шекспірівське мислення, що й зробило їх помітними  серед 30 театрів з України, Грузії, Португалії, Австрії, Угорщини, Румунії, Литви, що також достойно виступили на таврійському фестивалі.