Позачергове засідання уряду, яке відбулося вчора під головуванням першого віце-прем’єр-міністра — міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва, дало старт роботі урядової комісії задля встановлення обставин пожежі у с. Літочки Київської області.

Комісія повинна не лише з’ясувати причини трагедії, внаслідок якої загинуло 17 людей та ще п’ятеро було госпіталізовано з опіками різного ступеня тяжкості, а й організувати перевірки в усіх регіонах України діяльності об’єктів, які надають подібні послуги. Йдеться про приватні й не лише будинки, де організовано проживають літні люди, повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Комісію створено гарячими слідами трагедії за дорученням Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. Очолює її віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко. Уже цієї середи на черговому засіданні комісія оприлюднить попередні результати роботи, а через місяць надасть остаточний звіт.

«Висловлюю співчуття родинам загиблих у жахливій пожежі, яка трапилася у селі Літочки на Київщині, — так одразу відреагував на інформацію про трагедію Президент Петро Порошенко. — Доручив голові Київської ОДА надати необхідну допомогу всім постраждалим».

Уже працює оперативний штаб на рівні Київської області для ліквідації наслідків трагедії та невідкладної допомоги постраждалим. За дорученням Президента Петра Порошенка голові Київської обласної державної адміністрації на Київщині оголошено жалобу за жертвами пожежі.

Висловив співчуття родинам загиблих у пожежі й Володимир Гройсман: «Від імені уряду прийміть мої щирі співчуття у зв’язку зі страшною трагедією, що завдала непоправних втрат».

Михайло ЮРЧЕНКО
для «Урядового кур’єра»