У Державному департаменті США вважають: те, що Росія нарощує війська біля кордонів нашої країни та в окупованому Криму, суперечить зусиллям, спрямованим на врегулювання ситуації в Україні. Про це заявив речник Держдепу Джон Кірбі під час брифінгу у Вашингтоні.

«Ми вважаємо, що це суперечить зусиллям, спрямованим на зупинення насильства та зменшення напруження на сході України відповідно до зобов’язань Росії за мінськими угодами», — заявив пан Кірбі, додавши, що його країна очікує від Росії повного виконання зобов’язань згідно з чинними угодами щодо контролю над озброєнням і зміцнення довіри.

«До частини цього нарощення сил належать російські війська в Криму, і щодо цього наша позиція також послідовна й відома. Крим є і завжди буде частиною України, — цитує УНІАН речника Держдепартаменту. — Ми не збираємося дозволяти, щоб кордони Європи перекроювали під дулом зброї». Позиція США полягає в тому, що санкції, запроваджені проти Росії через окупацію Криму, діятимуть, доки триватиме окупація півострова.