Вінниччина вже прийняла 368 людей з Криму. У тому числі 107 дітей дошкільного віку та 40 школярів. Серед біженців — 8 вагітних жінок, а одна кримчанка на подільській землі вже народила дівчинку. Про це повідомив голова облдержадміністрації Анатолій Олійник під час зустрічі з представниками Міжнародної організації з міграції та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні, які цікавилися питаннями щодо готовності області до прийому переселенців з Криму.

Першими в інформаційному просторі на проблеми кримських біженців відгукнулися представники громадськості, а за кілька днів долучилася й місцева влада. Було створено робочу групу на чолі із заступником голови облдержадміністрації та відпрацьовано формат зустрічі переселенців (перші з них прибули 5 березня). Нині робоча група працює за участі представників обласних департаментів та управлінь, дотичних до розв’язання соціальних і побутових проблем. Таким чином вдалося з’ясувати всі питання, пов’язані з прийомом та забезпеченням тимчасового перебування кримського населення на території області. «Ще на початку цієї роботи ми домовилися, що маємо бути готовими до можливого розширення потоку переселенців і тих людей, які потребують захисту й підтримки у цій непростій життєвій ситуації», — зазначив керівник області.

У краї діє пункт прийому переселенців, де працюють фахівці міграційної служби, медики, представники громадськості. Після першого спілкування прибулих поселяють в санаторій «Подільський Артек», у центр «Поділля» та інші заклади. Також узагальнюється інформація з районів щодо установ, в яких можна розмістити біженців. Зауважимо, що вони забезпечені харчуванням, медичним обслуговуванням та необхідними речами. А для дітей шкільного віку організовано навчання, аби не відстали від шкільної програми.