НАК «Нафтогаз України» пропонує підприємствам теплокомуненерго оприлюднити свої витрати, щоб споживачі бачили, куди спрямовують сплачені ними кошти і чому в ТКЕ виникають борги перед компанією. Та у НАК відреагували на претензії Київенерго щодо арешту їхніх рахунків за начебто уже сплаченими боргами.

«Ми пропонуємо відкритий діалог і попросили підприємства теплокомуненерго оприлюднити свої витрати. Гадаємо, всім важливо розуміти, куди діваються кошти, які сплачують споживачі. Це допоможе зрозуміти, чому нарощуються борги, і спільними зусиллями знайти механізм вирішення цього питання», — зазначено в повідомленні НАК «Нафтогаз України».

При цьому в компанії наголошують, що вони не мають наміру шукати винуватих, а намагаються знайти цивілізований вихід із ситуації, повідомляє Укрінформ.

Наразі рахунки 104 підприємств теплокомуненерго, серед яких Київенерго, заблоковано через штрафні санкції НАК. Загальна сума нарахованих штрафів перевищує 10 мільярдів гривень (включно з 1,5 мільярда гривень штрафних санкцій до Київенерго).

Відділ новин
«Урядового кур’єра»