У вінницькій школі №6 встановили ліфт, яким користуватимуться діти з вадами опорно-рухового апарату. Це дасть їм змогу здобувати освіту в звичайній школі, а не вдома чи у спеціалізованому закладі, й розвиватися серед однолітків. Спорудження прибудови під ліфтову шахту профінансували з  міського бюджету. А сам ліфт вартістю майже 260 тисяч гривень придбано коштом благодійного фонду «Подільська громада». Він обладнаний системою аварійного спуску і в разі відключення електроенергії автоматично спускається до першого поверху й відчиняє двері.

У навчальному закладі переобладнали на першому поверсі туалетні кімнати для потреб дітей-візочників, а на третьому — створили кімнату релаксації.

«Думаю, що ліфти потрібно ставити і в інших школах, які відвідує найбільше дітей з вадами руху і де є технічна можливість, — зазначив виконуючий обов’язки міського голови Сергій Моргунов. — Це дасть змогу дітям з особливими потребами перебувати у соціумі, що стимулює розвиток. Одного з учнів батьки 1 вересня приносили до школи на руках, а нині він вже намагається самостійно робити перші кроки. Дуже важливо, що діти, які не мають проблем зі здоров’ям, допомагають одноліткам з вадами руху».