Підвищення якості вітчизняної медицини не можливе без належної практики молодих лікарів-інтернів. Слід збільшити державне замовлення для їхньої підготовки незалежно від підпорядкування вишів, які вони закінчують. На цьому наголосив віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко під час наради з питань забезпечення державного фінансування навчання в інтернатурі випускників медичних факультетів ВНЗ Міністерства освіти і науки.

«Нам потрібно зробити все для підвищення якості вітчизняної освіти у сфері медицини, передбачити в областях належне кадрове забезпечення медперсоналу, поширювати практику сімейних лікарів. Це неможливо здійснити, не зміцнивши освітню складову у сфері медицини. Тому уряд і надалі вживатиме заходів для підтримки медичних факультетів незалежно від їхнього підпорядкування» — передає слова віце-прем’єра його прес-служба.

За результатами наради Міносвіти, Мінекономіки та Мінфін отримали завдання передбачити відповідні обсяги державного замовлення для підготовки інтернів у вищих навчальних закладах сфери управління Міносвіти. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»