Дніпропетровщина завершила торги на придбання медичного обладнання, внаслідок чого до кінця 2016 року медичні установи області отримають сучасну апаратуру на 150 мільйонів гривень.

Отже, цього року лікарні регіону поповняться новим діагностичним обладнанням: апаратами штучного дихання, лабораторними аналізаторами, ангіограмами, рентген-апаратами.

«2015-го лікарні області отримали рекордну кількість обладнання — від томографа до генетичного аналізатора. Загалом 46 одиниць. На це з обласного бюджету спрямували 149 мільйонів гривень. Цьогоріч також закуповуємо нове обладнання для медичних закладів, у першу чергу для реанімаційних відділень», — повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Як уточнюють у департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, з новим медичним обладнанням працюватимуть фахівці обласної дитячої лікарні, обласної лікарні ім. Мечникова, обласного кардіоцентру, обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф, онкодиспансеру, дніпровських міських лікарень №4 та №9, лікарні швидкої допомоги, центру СНІДу, центру генетики у Кривому Розі.