АКЦІЯ. Працівники Лисичанського нафтопереробного заводу пікетували Луганську облдержадміністрацію, щоб захистити своє підприємство та майбутнє.

Причиною проведення акції стала зупинка на невизначений термін приватного акціонерного товариства «ЛІНІК». Нафтопереробка в Україні стала збитковою через різке зростання імпорту нафтопродуктів, які мають цінову перевагу перед продукцією вітчизняних НПЗ. Через погіршення умов ведення бізнесу в Україні компанія ТНК-ВР, яка володіє заводом, припинила постачання нафти на Лисичанський НПЗ, що спричинило зупинку заводу. Зупинка нафтопереробного заводу — загроза втрати робочих місць та коштів для існування для майже 20 тисяч людей, тому в акції взяв участь і Лисичанський міський голова Сергій Дунаєв.

Біля стін облдержадміністрації пікетники попросили керівництво області вручити звернення трудового колективу ПАТ «ЛІНІК», під яким підписалося понад 5 тисяч працівників підприємства і жителів міста, особисто Президенту України. З представниками Лисичанська зустрівся голова облдержадміністрації. Володимир Пристюк запевнив людей, що «обласна влада не залишить  ситуацію навколо заводу поза увагою». І підкреслив, що «результатом зустрічей з власниками підприємств, Президентом України та Прем’єр-міністром уже стало ухвалення рішення про пошук нового власника». Можливо, це питання буде вирішено вже у жовтні цього року.