Українські військовослужбовці успішно поповнюють не лише бойовий рахунок знищеної ворожої техніки, а власні заощадження за успішне виконання бойових завдань. Загалом оборонне відомство вже виплатило героям 7 мільйонів 401 тисячу гривень із нарахованих 14 мільйонів 569 тисяч гривень. Виплатити решту винагород обіцяють до кінця місяця.

«На цей час документально оформлено та підтверджено знищення 10 та захоплення двох одиниць військової техніки на суму 724,5 тисячі гривень. З них 304,5 тисячі уже виплачено військовослужбовцям 128-ї окремої гірсько-піхотної, 95-ї окремої аеромобільної, 17-ї окремої танкової бригад, а також окремих військових частин Повітряних сил Збройних сил України. Решта суми винагород буде виплачена найближчим часом», — заявила начальник Управління комунікацій та преси Міноборони підполковник Оксана Гаврилюк.

За безпосередню участь у бойових діях військовослужбовці отримують додаткову винагороду в розмірі 1 тисячі гривень за кожну добу. Станом на 13 травня ухвалено рішення про виплату за безпосередню участь у бойових діях у розмірі 12 мільйонів 250 тисяч гривень. З них уже виплачено понад 5,5 мільйона. За успішне виконання 27 бойових завдань в зоні проведення АТО документально оформлено винагороду в розмірі понад 2 мільйони гривень. З них виплачено 1 мільйон 400 тисяч гривень.

За дорученням міністра оборони Степана Полторака створено робочу групу з фінансистів, яка виїжджатиме на місця дислокації підрозділів, аби надавати методичну й практичну допомогу та прискорити вирішення фінансових питань. Міністр також наказав командирам підрозділів не пізніше як у 30-денний термін подавати документи для оформлення винагород за знищену техніку, безпосередню участь у бойових діях та успішно виконані бойові завдання, повідомляє УНІАН.

Міноборони ініціює виїзди до регіонів відомчих мобільних груп із представників кадрової служби, департаментів соціальної та гуманітарної політики та фінансів. Фахівці на місцях зустрічаються з людьми, розв’язуючи проблеми соціального чи фінансового характеру. Мінсоцполітики запропоновано долучити до них представників соціальних служб і Пенсійного фонду.

Михайло ЮРЧЕНКО
для «Урядового кур’єра»