НАГОДА. У Всесвітній день авіації та космонавтики Президент Віктор Янукович провів зустріч із головою Державного космічного агентства Юрієм Алексєєвим та президентом Аерокосмічного товариства України Віталієм Жолобовим.

Вітаючи їх із професійним святом, глава держави зазначив, що Україна — одна з небагатьох країн, яка має власну космічну промисловість і може самостійно виконувати всі стадії створення ракети — від її проектування до виготовлення і супроводу в польоті. «Україна — це космічна держава», — сказав він.

Наша держава зробила вагомий внесок у розвиток космонавтики і нині продовжує співпрацю з багатьма країнами, сказав Президент. Він наголосив, що ця робота потребує чимало уваги, і, незважаючи на низку питань, проекти втілюються у життя.

Президент також підкреслив важливість участі України в будівництві космодрому Алкантара в Бразилії, у рамках якого наша держава здійснює розробку і виготовлення наземного технологічного устаткування, необхідного для виконання повного комплексу робіт з ракетою-носієм на пусковому центрі у процесі підготовки до запуску ракети «Циклон-4». «У нас там теж усе рухається вперед. Може, не завжди так швидко, як хотілося б, але ми рухаємося вперед», — передає слова глави держави його прес-служба.