Сьогодні, 4 лютого, на сайті міграційної служби відкрили новий сервіс онлайн-чергу до підрозділів. Послуга працює поки що у тестовому режимі та доступна лише для отримання двох послуг оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон та паспорта громадянина України у формі картки (для осіб, які досягли 16-річного віку та оформлюють паспорт вперше).

Про це йдеться на сайті Держміграційної служби України.

«Пілотний проект запущено у Дніпровському районному відділі ДМС у м. Києві (вул. Миколи Лєбєдєва, 14-А), але найближчим часом підрозділи Києва, де працюватиме послуга, будуть додаватися», — зазначено в повідомленні.

У ДМС переконують, шо електронна черга дасть змогу зробити прийом громадян у підрозділах більш прозорим та зручним, а також удосконалити організацію роботи підрозділів.

«На сьогодні на прийом за системою електронної черги можна потрапити трьома способами: записатися онлайн (доступно на найближчі два тижні), записатися безпосередньо у підрозділі (доступно на найближчий місяць) або ж отримати талон до поточної черги (на найближчий доступний час)», — зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, із 1 січня 2016 року в Україні замість нинішніх паспортів громадянина України почали видавати нові пластикові ID-картки, що замінюватимуть внутрішній паспорт.

ТСН