Відомі поетичні рядки Павла Тичини нещодавно спростували на сесії Генеральної асамблеї Всесвітньої федерації водолікування та кліматолікування: український курорт «Миргород» отримав вищу відзнаку міжнародної спільноти фахівців курортної справи — звання «Кращий курорт світу». Про це повідомили у Миргородській міській раді.

Програму наукового конгресу та сесії присвятили проблемам і визначенню перспективних шляхів розвитку курортної справи у сучасному світі. Представники країн-учасниць презентували досягнення своїх оздоровниць. Тоді присутні фахівці й звернули увагу на курорт над річкою Хоролом. Звання «Кращий курорт світу» — найвища нагорода для будь-якої оздоровниці, тому що присуджують її провідні експерти-курортологи всього світу, які добре знають складнощі і тонкощі санаторно-курортної справи. Переможця обирали з-поміж десятків кращих оздоровниць, більшість з яких мають не тільки столітню історію, а й вагомі сучасні здобутки. «Миргород» визнали найкращим за комплексний підхід до оздоровлення природними лікувальними чинниками.

 «Ми пишаємося тим, що сьогодні лідер санаторно-курортної галузі України — курорт «Миргород» — визнано кращим курортом світу. Це вагомий внесок у позитивний імідж нашої держави, світове визнання високого рівня вітчизняної курортології і здобутків нашого колективу», — зазначив Миргородський міський голова Сергій Соломаха.