Художники з обласного центру Волині вирішили спрямувати свою творчість на допомогу тим, хто найбільше потребує підтримки. В арт-галереї «Луцьк» стартував соціальний проект — виставка «Квінтесенція Любові і Добра». Це майже 30 картин, які створила художниця Алла Харчук та її учні, вихованці арт-студії «Світ творчих людей» Анна Гуменко та Ілля Шатров. Усі полотна можна придбати, а заразом допомогти сиротам. Адже 10% вартості проданих робіт митці спрямують Луцькому будинку дитини.

Алла Харчук у межах виставки презентувала «Квінтесенцію жіночності». На полотнах — жінка у різних іпостасях: кохана, подруга, мати. Художниця розповіла, що намагається прищепити вихованцям такі риси, як доброта, людяність, любов, тож постійно разом із дітьми займається благодійністю. І відкриття соціальної експозиції — ще одна гарна справа митців.

— Дуже хочу, щоб картинами зацікавилися. Чим більше людей долучається до таких акцій, тим легше робити добрі справи, — каже мисткиня.

Для 14-річної Анни Гуменко  це вже друга персональна виставка. Дівчину надихає природа. На своїх полотнах юна художниця зображує тварин, птахів, квіти, пейзажі. Вона вірить, що, придивившись, можна побачити незвичне навіть у буденному.

А Ілля Шатров віддає перевагу інтуїтивному живопису: саме в ньому юний митець може якнайкраще передати свої емоції. Серед представлених полотен найбільше він пишається картиною «Космос». Хоча в його доробку можна також побачити зображені квіти, анімалістичні мотиви тощо.

Алла Харчук з учнями: частина коштів від продажу цих картин піде на благодійність. Фото автора

Благодійна виставка триватиме до кінця травня. У перший день літа організатори підіб’ють підсумки і передадуть зібрані кошти Луцькому будинку дитини. До слова, це не єдина акція, спрямована на допомогу саме цим сиротам. Юні художники разом з наставницею також розмальовуватимуть стіну у дитбудинку, аби зробити життєвий простір обділених долею діток яскравішим.

Ольга СОЛОВЕЙ
«Урядовий кур’єр»