Прем’єр-міністр України прийняв делегацію ООН на чолі із заступником Генерального секретаря з політичних питань Джеффрі Фелтманом і заступником Генерального секретаря з гуманітарних питань і координації невідкладної допомоги Валері Амос. Обговорено питання надання гуманітарної допомоги населенню, постраждалому від злочинів терористів на сході України.

Глава уряду розповів про рішення, спрямовані на забезпечення реєстрації та надання необхідної допомоги людям, які змушені залишити власні домівки внаслідок незаконної окупації Криму та ведення терористами бойових дій на Донбасі.

Як повідомив департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, делегація ООН запевнила, що ця міжнародна структура готова надати через відповідні механізми необхідну технічну та фінансову допомогу для облаштування переміщених осіб. З делегацією ООН зустрівся й міністр закордонних справ Павло Клімкін. Він висловив зацікавленість у подальшій активній співпраці з ООН, зокрема в контексті мобілізації міжнародної гуманітарної допомоги та забезпечення моніторингу ситуації щодо захисту основоположних прав і свобод людини на сході країни та в Криму. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»