ОБСЄ. У рамках цьогорічного головування України в Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) з 20 липня по 1 серпня 2013 року в Міжнародному дитячому центрі «Артек» проходив перший в історії Дитячо-молодіжний саміт цієї організації, організований Всеукраїнським благодійним Фондом Надії і Добра за сприяння міністерств соціальної політики та закордонних справ.

Понад 700 дітей із країн — учасниць ОБСЄ і держав-партнерів, а також традиційних країн — учасниць Міжнародного дитячого фестивалю «Змінимо життя на краще!» дебатували та обговорювали питання у всіх трьох вимірах ОБСЄ, зокрема про безпеку, врегулювання конфліктів, принципи нерозповсюдження, навколишнє середовище, захист прав дітей, протидію торгівлі дітьми, інформаційний та екологічний блоки та просування процесу «Гельсінкі+40», повідомляє прес-служба МЗС.

Закриваючи саміт, чинний голова ОБСЄ міністр закордонних справ Леонід Кожара наголосив: «Переконаний, що молоді має бути надано слово, її роль дуже важлива у протидії проявам дискримінації та просуванні різноманітності, взаємоповаги та взаєморозуміння. За результатами саміту молодь ухвалила Звернення до міжнародних організацій та глав держав».

Офіційна церемонія закриття саміту завершилася великим гала-концертом, у якому взяли участь молоді співаки, обдаровані виконавці й танцювальні колективи. Також були присутні координатор ОБСЄ з протидії торгівлі людьми Марія Грація Джаммарінаро та спеціальний представник майбутнього головування Республіки Сербія в ОБСЄ Раде Булатович.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»