Упродовж тижня уряд визначиться з остаточним баченням змін до Закону України «Про засади державної мовної політики». Міністерство культури отримало доручення до наступного четверга узагальнити пропозиції центральних органів виконавчої влади з удосконалення мовного законодавства на засадах забезпечення інтеграційної ролі української мови як мови державотворчої, а також всебічного захисту мов національних меншин. Про це віце-прем’єр-міністр Олександр Сич повідомив за підсумками наради з підготовки згаданого проекту закону.

Уряд не лише мінімізує формальності, пов’язанні з погодженням кінцевого тексту і врахуванням обuрунтованих пропозицій, але й максимально координуватиме дії з Тимчасовою спеціальною комісією з підготовки проекту закону про розвиток і застосування мов в Україні, створеною в парламенті. «Ми чудово розуміємо, яку роль може і має відіграти новий мовний закон у консолідації суспільних настроїв в умовах агресії. Тому готові діяти максимально прозоро, зважено й оперативно», — цитує слова урядовця його прес-служба.

Держкомтелерадіо і НТКУ доручено забезпечити відповідний інформаційний супровід законотворчого процесу. А представників центральних органів виконавчої влади і членів ТСК Олександр Сич застеріг від надмірного захоплення політичною кон’юнктурою. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»