НАЦІОНАЛЬНА КУХНЯ. На Харківщині з’явиться ще один регіональний фестиваль української страви — борщу. Він проводитиметься в рамках концепції розвитку різних видів туризму, прийнятій на сесії обласної ради. Зокрема розвиватиметься й кулінарний туризм.

За словами директора комунального підприємства «Обласний інформаційно-методичний центр туризму» Дениса Дармостука, туристи завжди цікавляться місцевою кухнею, і харків’янам є що показати: борщ із пампушками, борщ із ковбасками, борщ червоний тощо. Він також нагадав,  що  торік харківські студенти їздили в Париж і перемогли там в усіх конкурсах і номінаціях з національної кухні, залишивши позаду росіян, білорусів і німців.

Новий регіональний фестиваль поповнить список традиційних обласних свят, куди вже входять «Масниця на Коропових Хуторах», «Ніч на Івана Купала», «Олексіївська фортеця», «Печенізьке поле», «Великий Слобожанський ярмарок» та «Весілля в Малинівці».