Узбережжя Чорного та Азовського морів на Херсонщині масово заповнюють відпочиваючі. Ще наприкінці червня, коли температура повітря піднялася до літніх 32-35 градусів і припинилися дощі, на місцеві курорти  почали прибувати туристи. Цілком заповнені пляжі на Арабатській стрілці, на чорноморських пляжах Скадовська, Залізного Порту, Лазурного. З настанням тепла тут на повну силу запрацювали пансіонати, готелі, розважальні заклади. Місцеві жителі задоволені тим, що туристів багато. Адже для багатьох жителів  приморських сіл і міст курортний сезон — пора заробітку. За рахунок туристів наповнюються і місцеві бюджети.

Як зазначила  директор департаменту зовнішньоекономічної діяльності, туризму і курортів Херсонської облдержадміністрації Тетяна Волинець, очікування щодо кількості туристів виправдовуються. «Ми  відвідали Арабатську стрілку, Скадовськ та Залізний Порт. Справді, яблуку ніде впасти. Важливо, що сезон почали ще з квітня. Більше людей їде в заповідник «Асканія-Нова», на травневі свята майже повністю були заповнені заклади зеленого туризму, бази активного відпочинку, а тепер прийшла пора відпочинку на морі. Хто хотів заробляти і привабити туристів, зробив все для цього».

Відмінність нинішнього курортного сезону в тому, що обласна влада заздалегідь поставила завдання навести лад на дорогах. Як повідомляють в облдержадміністрації, до морських курортів відремонтували понад 90% дорожнього покриття. Місцева та обласна влада також стежить за поліпшенням інфра структури на базах відпочинку. Серед новацій — розширення мережі 3G-зв’язку провідних мобільних операторів України по всіх містах і містечках, куди приїжджають туристи. За словами Тетяни Волинець, сервіс поліпшується, власники з радістю чекають на гостей, що помітно в наведенні порядку на пляжах і на самих базах відпочинку. Працюють посилені патрулі поліції, місцева влада намагається вирішити проблему з накопиченням сміття, покращується стан освітлення вулиць. Втім, і владі, і власникам баз відпочинку ще є над чим працювати.