У Сєверодонецьку Павло Чабанов представив баценет середньовічного лицаря. Фото автора

Гасло фестивалю «Люди змінюють людей» жителі краю сприйняли з ентузіазмом і вирішили скористатися чудовою нагодою продемонструвати власні таланти. У Сєверодонецьку Павло Чабанов представив симбіоз з обладунками середньовічного лицаря і слов'янської кольчуги, яка важила приблизно стільки, скільки нинішній бронежилет. У місцевому клубі «Вартан» люди різного віку і професій захоплено займаються історичними реконструкціями, контактними видами спорту.

Народні художники, батько й син Леонід та Олексій Терещенки, презентували нові гумористичні зразки мистецтва різьблення по дереву. Їхні веселі вироби прикрашають вулиці нового адміністративного центру Луганщини. Анна Семененко спекла найсмачніший пряниковий будиночок з емблемою фестивалю. Тепер він подорожує країною, відвідав 29 міст.

За словами організаторів, учасники фестивалю крокують назустріч тій омріяній країні, якою ми хочемо бачити нашу Україну. Про це свідчать і гасла фестивалю: «Усе починається з культури», «Люди змінюють людей».

У кожному куточку Луганщини, куди завітав фестиваль, люди із задоволенням навчалися новим умінням — плели, в’язали, робили ляльки, розписували глазур’ю пряники, танцювали під музику аматорів із Києва.