Серіал, спеціально приурочений до 25-ї річниці падіння Берлінської стіни, та низку унікальних документальних і художніх проектів презентували 6 жовтня в прес-центрі Національної телекомпанії України (НТКУ). Про це повідомляє прес-служба Першого.

Представити україно-німецький спецпроект, що стартує на Першому Національному з 13 жовтня, в НТКУ спеціально приїхали представники німецького мовника MDR та Посольства Німеччини в Україні.

Заступник головного редактора MDR Вольфганг Фандріх, уповноважений представник президента MDR Рейнхард Круг, продюсер Сімон Бауманн, представник німецького Посольства в Україні Крістофер Фукс та заступник генерального директора НТКУ з питань розвитку міжнародного співробітництва Вікторія Романова в ході зустрічі розповіли про унікальні телевізійні проекти, що незабаром будуть представлені в ефірі Першого.

«Цей проект пройде в рамках проведення «Тижнів Німеччини в Україні». З 13 жовтня до 9 листопада український глядач побачить унікальні документальні і художні роботи, виробництва телеканалу MDR. Люди зможуть подивитися захоплюючий серіал на основі реальних історій мешканців столиці Німеччини, які пережили події падіння Берлінської стіни. Любителів детективного жанру чекає кілька серіалів, що користуються шаленим успіхом серед німецької аудиторії. Не менш цікаві сюрпризи ми підготували для дітлахів та прихильників класичної музики, - розповів уповноважений представник президента MDR Рейнхард Круг. – Дуже сподіваємось, що українські глядачі оцінять ці роботи. А ми, в свою чергу, зможемо невдовзі показати програми українського виробництва в Німеччині».