Сучасні школярі зазвичай вільний час проводять за комп’ютером, а ось  юнь у Ямпільському районі, що на  Вінниччині, залучають до цікавих змагань завдяки військово-патріотичному клубу «Форпост», який у селі Пороги нещодавно відкрив військово-спортивний комплекс для відпрацювання військових дисциплін, туристичної підготовки та цивільного захисту. «Комплекс створено  для організації та проведення навчально-польових зборів з допризовною молоддю, військово-спортивних зборів громадських організацій, військово-патріотичних ігор «Застава», «Сокіл» та змагань зі спортивного туризму», — розповів  директор ВПК «Форпост»  Федір Водянюк.

 Для створення усього необхідного залучили спонсорські кошти і самі добре потрудилися. Тактична смуга перешкод  містить елементи єдиної армійської смуги перешкод, туристичної смуги перешкод та перешкоди, які можуть бути в природі або на полі бою. А саме — траншея, рів, лабіринт, паркан, бум, стіна з віконними отворами, коридор під колючим дротом, паралельна драбина, підземний хід, «зруйнований міст», колода, траверс, навісна переправа, паралельна переправа, каміння, металева вежа зі сходами на другий поверх та  спуском по стіні, а також для стрибків з висоти і відпрацювання парашутно-десантної підготовки, шини, стрілецький тир для пневматичної зброї.

«Форпост» має підрозділи «Юний прикордонник», «Десантник-розвідник», «Юний рятувальник», «Зв’язківець» та співпрацює з Погребищенською православною парашутно-десантною школою, обласною федерацією рукопашного бою, відділенням всеукраїнського руху «Школа безпеки», підрозділом прикордонної служби та служби з надзвичайних ситуацій,  військовими  комісаріатами.  «В умовах військової агресії створення комплексу  є пріоритетом у діяльності влади району та клубу «Форпост» з  підготовки молоді до служби в Збройних силах України. Коли на сході країни точаться бої, слід думати про те, хто захищатиме Україну завтра. Війна закінчиться, але теперішні школярі мають бути готовими до припинення будь-якої агресії в майбутньому», — зазначив під час відкриття спортивного комплексу голова обласної ради Анатолій Олійник.