Область нині у п’ятірці лідерів у країні за темпами ліквідації ямковості на дорогах. Про це інформував голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко.

Облавтодорівці вже ліквідували майже 50 тисяч квадратних метрів  ямковості. Більшість — на дорогах державного значення. В області щодня працює майже три десятки бригад дорожників. Роботи ведуть з використанням гарячого асфальтобетону та струменевого методу. Паралельно з ремонтними роботами дорожники приводять до належного стану смуги відводу. Якість ремонту шляхів жорстко контролюють на всіх етапах. На експлуатаційне утримання шляхів цього року Служба автомобільних доріг області вже одержала 99 мільйонів гривень. На ремонт доріг загального користування місцевого значення залучають і кошти місцевих бюджетів. Активно долучаються до спільної справи й соціально відповідальні підприємці. Таке співфінансування прогнозують на рівні 95 мільйонів гривень. Однак з огляду  на стан автошляхів цього ресурсу замало, щоб привести їх до належного стану. Приміром, приблизно 505 кілометрів черкаських доріг потребують поточного середнього ремонту, після зими ямковістю було вражено майже половину шляхів загального користування.

Облдержадміністрація звернулася до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана із проханням посприяти у спрямуванні додаткових коштів на дорожні ремонти.