Вінницька міська влада зацікавлює городян брати участь у розвитку громадянського суспільства. Один з інструментів діалогу — проведення міського конкурсу фінансової підтримки соціально-культурних проектів громадських організацій і спілок. Наприклад, цього року серед проектів-переможців — кінотеатр просто неба в парку Дружби народів та облаштування інклюзивного дитячого майданчика. Ідея належить громадській організації «Гармонія».

— Надаючи можливість усім охочим переглянути гарний фільм у кінотеатрі просто неба, ми створюємо позитивну атмосферу для спілкування людей, знайомства і дружби. Ми переконані, що завдяки цьому наше місто стане ще більш приємним і комфортним для місцевих і привабливішим для туристів і гостей, — вважає керівник проекту Раїса Панасюк.

Біля галявини, де буде розміщено обладнання для перегляду фільмів, представники «Гармонії» розташують ігровий майданчик для дітей з інвалідністю. А також тут організовуватимуть творчі зустрічі та створять Wi-Fi зону. Цей проект підтримано у частині створення інклюзивного дитячого майданчика.

Усі проекти, які розробили громадські організації і спілки, змістовні. Це зокрема проведення Всеукраїнського конкурсу молодих митців у сфері сучасного візуального мистецтва імені Натана Альтмана, навчання літніх людей азів користування комп’ютером та Інтернетом, побудова партнерських відносин «школа — дитина — батьки», проведення ексклюзивних фото- відеозйомок, флешмобів, тематичних інтелектуальних ігор задля формування патріотизму серед підлітків і молоді тощо.

— Уже три роки поспіль відбувається міський конкурс, і зацікавленість до нього громадських організацій і спілок неабияка. Цього року за результатами роботи конкурсної комісії було вирішено підтримати сім проектів шляхом надання грантів на загальну суму 215 тисяч гривень, — зазначив начальник інформаційно-аналітичного відділу департаменту правової політики та якості міської ради Володимир Хорошев.