Оркестр мав фантастичний вигляд. На вдало підсвіченій кількома кришталевими люстрами сцені —  постаті музикантів у чорно-білих строях із червоними метеликами або шаликами. Зблискують золотом духові інструменти, срібними променями гукають до неба смички струнних. Звучить класична музика. А хочеться зірватися з місця і танцювати (хто не вміє — принаймні стрибати або кружляти). Бо виконують мелодії, основа яких — угорські нестримні мотиви. Це Національна опере та влаштувала захопливу подорож у країни запальної музики й танців Угорщини. Цього вечора глядачі занурилися в особливу атмосферу, адже концерт поєднав композиторів різних часів, стилів і жанрів.

Тріумф хорошої угорської музики на київських хвилях. Фото надане прес-службою Національної оперети

Укотре вразив народний артист України Святослав Литвиненко,  який виступив і як один з безпосередніх учасників дійства (усього у концерті було задіяно п’ятеро диригентів), і як диригент-постановник. Ось Святослав Іванович, якому цього року виповнилося 74, задумливо, тихенько, наче крадучись, іде до диригентського пульта. Стає на місточок. І раптом, розправивши плечі, невпізнанно змінюється, коли енергійно і водночас плавно починає вимахувати своєю чарівною паличкою,  наче здатною керувати всіма  музичними стихіями.

У виконанні оркестру Національної оперети звучала музика одного з найвідоміших угорців XIX ст. Ференца Ліста, який підкорив світ своїми блискучими віртуозними ком позиціями. Поціновувачі змо г ли  насолодитися творами угорських композиторів-новаторів XX ст. Бели Бартока та Золтана Кодая, які майстерно поєднували елементи угорського фольклору із сучасними композиторськими техніками.

У другій частині концерту оркестр зайняв своє традиційне місце в оркестровій ямі, а сцену окупували балет та українські й угорські актори, які показали феєричне вміння довершено співати, виконуючи фантастично складні па. Солісти Будапештського театру оперети і мюзиклу довели, що оперета в Угорщині  —  улюблений, з глибокими традиціями жанр.

Наші земляки, виконуючи твори Ференца Легара, Імре Кальмана, Пала Абрахама, теж не підвели. Недарма про виступи наших артистів у Будапешті дуже тепло відгукнувся на прес-конференції перед виставою директор з маркетингу Будапештського театру оперети і мюзиклу Андраш Сентпетері.