Золотоніський маслоробний комбінат успішно переорієнтувався на нові ринки збуту. Нині це підприємство серед лідерів з виробництва високоякісної молочної продукції в Україні. Воно вже експортує її до 30 країн світу. Лише за останні кілька років інвестори вклали в його розвиток близько 200 мільйонів гривень.

Важливо, що комбінат не лише вчасно сплачує податки, дає людям роботу — він соціально відповідальний. Свого часу колектив сприяв матеріальному забезпеченню територіального батальйону «Черкаси», допомагав у зведенні фортифікаційних споруд тощо. За це колективу підприємства особлива вдячність від захисників Вітчизни.

Комбінат належить до групи компаній «Молочний альянс». Він з-поміж десятків вітчизняних виробників, які з початку року отримали дозвіл на експорт своєї продукції до Євросоюзу. Нині молочна продукція підприємства популярна не лише в Україні, а й далеко за її межами. Твердий сир, суху сироватку й молоко експортують по всьому світу, зокрема  в Африку, Пакистан, Індонезію, Японію, Китай, Голландію, Німеччину тощо. — За добу підприємство може переробити до 500 тонн сировини, — розповів директор комбінату Владислав Кулініч. — Тож за день виробляємо приблизно 27 тонн сиру, 30 тонн сухих молочних продуктів і 20 тонн масла. Ми вже реконструювали майже всі цехи й постійно впроваджуємо новітні технології.

Нагадаємо, недавно дозвіл експортувати свою продукцію до Євросоюзу отримала й компанія «Клуб сиру», що на Канівщині.

Прогрес у просуванні вітчизняного виробника молока та молокопродуктів на ринок ЄС у Міністерстві аграрної політики та продовольства України розцінюють як свідчення того, що в нашій країні виробляють продукцію належної якості й безпечності, яку визнає світ. Нині сільське господарство — це ключова експортна галузь. Частка агросектору в загальному експорті України становить 38%, аграрна галузь забезпечила 12% загального обсягу ВВП. Тепер Україна поставляє продукцію в 190 країн. За останні два роки майже три сотні підприємств м’ясо-молочної галузі відкрили для себе 11 нових країн для експорту своєї продукції.