ІННОВАЦІЇ. Українсько-американська робоча група з науково-технологічного співробітництва є ефективним інструментом взаємодії вчених двох країн з найперспективніших напрямів інноваційного розвитку. Україна переходить до реалізації великих науково-технічних програм у ядерній медицині та активізує співробітництво в галузі матеріалознавства і космічних науках, зазначив голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко на ІІІ засіданні цієї групи. 

Надзвичайний та Повноважний посол США в Україні Джон Тефт зазначив, що Україна є ключовим партнером для США в науковій сфері, високо оцінивши потенціал наших програмістів, фізиків і математиків. Джон Тефт наголосив: у сучасних умовах саме наука дає реальний шанс економіці, отже одним із головних напрямів співробітництва наших країн має стати розвиток інноваційної інфраструктури та комерціалізація результатів наукової діяльності.

Робота українсько-американської робочої групи з питань науки та технологій була започаткована у 2010 році, повідомляє прес-служба Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації. Група формує пріоритети науково-технічного співробітництва між Україною та США, визначає нові напрями співпраці та координує виконання спільних проектів. Велика увага приділяється освітнім обмінам і стажуванню молодих вчених та інноваторів. Так, під час роботи зібрання відбулися виступи та презентації членів Малої академії наук, а також пройшла виставка експериментальних робіт юних винахідників. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»