Міністр освіти і науки Дмитро Табачник виступив на Міжнародній конференції з питань посилення співробітництва між Європейським Союзом та країнами «Східного партнерства» у сфері досліджень, розробок та інновацій, що відбулася у Вільнюсі.

У своїй доповіді «Бачення країн «Східного партнерства» щодо співробітництва у галузі досліджень, розробок та інновації. Шляхи покращення потенційного співробітництва з країнами Європейського Союзу та «Східного партнерства» Дмитро Табачник зазначив, що наука — це єдиний надійний інструмент усунення економічних загроз, підвищення рівня охорони здоров’я та вирішення питань безпеки. Україна нині розглядає активізацію науково-технічної співпраці з Європейським Союзом як шлях розвитку економіки знань, закладеної в Європейській стратегії розвитку — 2020. «Ця стратегічна мета відповідає інноваційному вектору розвитку економіки країни, отримання доступу до сучасних технологій і підвищення якості життя українського суспільства», — підкреслив Дмитро Табачник.

Він також зазначив, що з усіх країн «Східного партнерства» Україна найактивніше співпрацює з ЄС у науково-технічній сфері. Зокрема, науково-дослідницькі інституції України взяли участь у 126 проектах Сьомої рамкової програми. Також у рамках співпраці з ЄС уряд України визначив як пріоритетний розвиток космічної галузі та нову програму «Горизонт-2020».

«Україна зацікавлена в якісному розширенні співпраці з Європейським Союзом у науково-дослідницькій та технічній сферах. З цією метою українська сторона пропонує Європейській Комісії розглянути питання про проведення переговорів щодо визначення умов асоційованої участі у програмі «Горизонт-2020», — наголосив міністр. Він також зазначив, що МОН пропонує провести восени 2014 року в Києві Міжнародну конференцію «Співробітництво між ЄС та країнами «Східного партнерства» у галузі досліджень, розробок та інновацій», повідомляє прес-служба відомства.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»