ТОЧКА ЗОРУ. Необгрунтований заклик колишнього капітана збірної Англії Сола Кемпбела утриматися від поїздок до нашої країни сповна відгукується його землякам аж тепер, коли їхня збірна не без допомоги угорського арбітра втрапила до чвертьфіналу європейської першості. Нині англійські уболівальники штурмують туроператорів, щоб дістатися до Києва, де в неділю на «Олімпійському» підопічних Роя Ходжсона чекає дуель з італійцями. Якщо таки вірити англійським ЗМІ, за три години до, під час та після успішного для острівної команди завершення поєдинку з хлопцями Олега Блохіна кількість звернень зросла увосьмеро. 

А от англійським фанам, які вже відвідали Україну на Євро-2012, дуже сподобалася країна, вони радять співвітчизникам приїжджати сюди, тож на чвертьфінал і фінал чемпіонату варто чекати більше туристів з Англії. Про це зокрема розказав заступник директора управління з питань футболу поліції Великобританії Ентоні Конніфорд.

За його словами, назвати точну кількість англійців, які вже побували в Україні під час турніру складно, але рахувати варто тисячами. До слова, найдешевший квиток до України, через інші європейські міста, наразі коштує близько 400 фунтів стерлінгів. Прямий переліт з Лондона до Києва, так, щоби прибути безпосередньо в день матчу, обійдеться фанатові в 540 фунтів стерлінгів.

Водночас Е.Конніфорд вважає, що у англійських вболівальників не буде проблем під час наступного матчу в Києві через те, що під час гри зі збірною України не був зарахований гол у ворота англійської збірної. «У нас були проблеми з німецькою збірною, але ми з ними досі розмовляємо», — пожартував він.

До речі, контрольно-дисциплінарна інстанція УЄФА вже оштрафувала Футбольну асоціацію Англії на 5 тис. євро за неналежну поведінку її вболівальників (спроба вибігти на поле) під час групового матчу зі шведами.

Тому щасливчикам, які дістануться України і вболіватимуть за своїх безпосередньо з трибун, бажаємо спрямувати темперамент у конструктивне русло, а потім виставити рахунок…Солу Кемпбеллу.