На Харківщині впровадять систему електронних державних закупівель ProZorro. Спочатку, як розповів голова ХОДА Ігор Райнін, це нововведення застосують у комунальних підприємствах обласної ради, а потім поширюватимуть на інших підприємствах у межах чинного законодавства.

Водночас керівник області пояснив, що система ProZorro має нюанс, про який багато хто не знає. «Усі електронні закупівлі, які проходили в цій системі до кінця листопада, — незаконні, бо не було внесено необхідні зміни в законодавчі акти з державних закупівель. Але система загалом правильна і потрібна. Тому щойно Президент підписав закон зі змінами стосовно тендерів, які дозволяють проводити електронні закупівлі, набуло чинності й розпорядження голови обласної адміністрації про запровадження цієї системи в Харківській області».

Ігор Райнін також поінформував, що в регіоні й надалі втілюватимуть проект електронного уряду. «Наприкінці січня — початку лютого ми презентуємо систему електронного документообігу в обласній адміністрації, зараз вона працює в тестовому режимі. Щоправда, знадобиться час для навчання персоналу, але те, що ми стоїмо на шляху впровадження всіх електронних операцій як чинника боротьби з корупцією, — це факт», — зазначив голова облдержадміністрації. І наголосив, що всі впроваджувані електронні нововведення мають бути зрозумілими жителям краю, до того ж законодавчо підкріплені.