Чи вірите ви в український футбол так, як вірить у нього восьмирічний Володя Бубенчик? Фото УНIAН

Національна збірна України з футболу буде без головного тренера як мінімум до середини липня. А новим наставником   може стати як вітчизняний фахівець, так і іноземець. Про це вчора на прес-конференції, присвяченій виступу команди на Євро-2016, заявив президент  Федерації футболу України Андрій Павелко.

Очолить робочу групу, яка обиратиме кандидатів на посаду головного тренера, відомий фахівець Семен Альтман. За словами Андрія Павелка, федерація сподівається, що буде пророблена серйозна робота, зібрано  максимальну інформацію щодо кандидатів на посаду головного тренера  команди, яка готуватиметься до найближчого чемпіонату світу. А водночас працюватиме на перспективу аж з Євро-2020 включно.

Окрім того, Андрій Павелко бачить  контракт з новим тренером за схемою «2+2». Часу справді небагато, адже 29 серпня очікують на черговий збір національної команди.

Напередодні  вже колишній наставник команди Михайло Фоменко підсумував  виступ української збірної, перепросив уболівальників і взяв провину за невдалий виступ  команди на себе. А говорячи про те, які важливі уроки повинні вивчити футболісти, зауважив: «Те, що я їм неодноразово казав під час нашої спільної роботи. Ігри програють чи виграють до матчу. Хто як готується, налаштовує себе на гру, той так і проводить матч. Треба бути значно вимогливішим до себе. Певно, не почули. Значить, частіше треба було їм це повторювати. Різниця між відбором і фінальним турніром очевидна. У фіналі треба реалізовувати свої можливості більш ніж на 100 відсотків. Це дуже високий рівень, і ціна помилки значно вища».

Як відомо, серед майбутніх кандидатів на посаду керманича національної збірної називали й асистента Михайла Фоменка Андрія Шевченка, який лише наприкінці минулого року офіційно увійшов до тренерського штабу як помічник головного тренера.

Нагадаємо, що вже у вересні збірна України стартуватиме у відбірному турнірі чемпіонату світу-2018. Суперниками українців будуть Хорватія, Ісландія, Туреччина, Фінляндія та Косово.

На вчорашній прес-конференції Андрій Павелко розповів і про подання заявки на проведення фіналу найпрестижнішого європейського клубного турніру.

«Незабаром для проведення фіналів Ліги чемпіонів будуть змінені критерії. І проведення фіналу у Києві, напевно, буде неможливим у найближчі 50 років», — зазначив керівник ФФУ.

Тож нині є історична можливість для проведення фіналу Ліги чемпіонів-2018 у Києві. Виконано велику роботу. Україна озвучила всі свої аргументи, підготувала  потрібні документи, заручилася підтримкою влади.  Залишається сподіватися, що цього достатньо під час голосування за нашу позицію у вересні.

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»