ВИСОКІ НОТИ

Усі яскраві барви та чисті  звуки Буковини — в мелодіях дуету «Писанка»

Оксану Савчук та Івана Кавацюка об’єднали кохання і творчість. Їх неможливо уявити одне без одного, а без їхнього дуету — саму Буковину. Доля звела їх на Першому всеукраїнському фестивалі «Червона рута», що відбувся у Чернівцях 1990 року на високій хвилі національного піднесення. Нещодавно з нагоди квітучого ювілею Оксана Савчук подарувала Чернівцям концерт, який назвала презентацією свого життя, сповіддю перед глядачами. По-дівочому струнка і красива, вона не приховує років, цінує кожну мить і дякує Богові за все, чим обдарована, найперше — за любов і пісні.

«Ви завжди така гарна, завжди усміхнена», — дивуються їй усі, а вона у відповідь: «Це все завдяки Іванові. Коли жінка щаслива, вона випромінює оце світло з душі. Тоді не видно її зморщок, не помітні її роки, і це не зовнішність, це внутрішній стан». Її називають берегинею народних звичаїв, буковинських традицій. Оксана не просто співає — вона обдаровує слухачів своєю дивовижною енергетикою. У творчому доробку заслужених артистів України сотні українських пісень, балад, легенд та інструментальної музики. А ювілейний концерт справді став сентиментальним родинним святом. Прийшли численні шанувальники співочого дуету, приїхали рідні, навіть завітали з рідного Оксані славетного буковинського міста Кіцмань її шкільні подруги і перша вчителька. Павло Дворський подарував ювілярці свою нову пісню «Лети, любове!», а поет-пісняр Степан Галябарда — новий свій вірш і букет білих троянд, який привіз з Парижа.

На концертах дуету завжди панує аура добра й любові. Фото з концертного архіву «Писанки»

На знак пошани до творчості Оксани Савчук за вагомий її внесок у розвиток музичного мистецтва Чернівців, за популяризацію української культури у світі співачці вручили почесну відзнаку — орден «За заслуги перед містом». Усі зібрані кошти митці перерахували благодійному фонду «Карітас Буковини» для хворих та інвалідів.