ВДАЛИЙ СТАРТ

Юні інтернатівці отримали шанс потрапити  на популярний міжнародний фестиваль
«Дитяча нова хвиля»

У  Запорізькому обласному центрі молоді пройшов відбірковий тур Всеукраїнського благодійного фестивалю «Талановиті діти України» для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, інших юних представників соціально незахищених категорій населення. У Запоріжжі  цей фестиваль проходить вже вп’яте.

— Наша мета — сприяти талановитим дітям-сиротам, дітям із неблагополучних та неповних сімей в їхньому творчому розвитку, надавати їм можливість виявити свою індивідуальність, — розповіла голова оргкомітету фестивалю — керівник Запорізького обласного представництва Всеукраїнської благодійної громадської організації «Талановиті діти України» Людмила Писковська. — Ми зібрали 180 хлопців від 6 до 16 років. Більшість із них — вихованці 14 інтернатів Запорізької області.

Для дітлахів вкрай важливо вчасно отримати можливість вийти на велику сцену. Юним обдарованням із глибинки потрібні участь у знакових заходах, досвід виступу на публіці. Тому і було проведено величезну роботу, щоб юні таланти  з Гуляйполя, Молочанська, Матвіївки, Новомиколаївки, Малої Білозерки, Каменського змогли приїхати в Запоріжжя і виступити тут, порадіти разом з усіма. Цього року благодійний фестиваль «Талановиті діти України» істотно розширив свої обрії. Цьому посприяла президент Всеукраїнської благодійної громадської організації «Талановиті діти України» Ольга Величко (м. Київ), яка запросила до співпраці у проекті компанію — організатора творчих конкурсів «Нова Хвиля» та «Дитяча нова хвиля» — продюсерський центр PARADIZ.

У рамках проведення цьогорічного фестивалю під керівництвом продюсерського центру PARADIZ у Запоріжжі пройшов конкурс «Хвиля талантів» від організаторів «Нової Хвилі» і «Дитячої Нової Хвилі» в Україні за двома творчими напрямками: вокал і образотворче мистецтво (тема «Намалюй музику»). Представники українського оргкомітету «Нової Хвилі» і «Дитячої нової хвилі» — піар-директор Юлія Чухліб та фіналістка «Нової хвилі» Марія Собко — взяли участь у роботі журі фестивалю «Талановиті діти України» в Запоріжжі.

Протягом 6 годин юні артисти тішили численну публіку і журі своїми виступами в танцювальному, вокальному, музичному та театральному жанрах.

Кожного юного артиста удостоїли почесної грамоти і пам’ятної медалі.

А до Києва на відбірковий тур «Нової хвилі», який відбудеться навесні 2013 року, з вокалістів запросили Дарину Грищенко (Каменський навчально-реабілітаційний центр-інтернат, молодша група) і Аріну Юрковець (Запорізький січовий колегіум, старша група), а з юних художників — Анастасію Огородникову (Вільнянська школа-інтернат, старша група).

Відзначив кращих виконавців і «Урядовий кур’єр». Віра Ноздріна з Гуляйпільського інтернату, Артем Магденко і Данило Кунах із Запорізького інтернату №4,  Юлія Кіреєва із Матвіївського інтернату та Євген Пихтін із Малобілозерської естетичної гімназії-інтернату «Дивосвіт» стали дипломантами «Урядового кур’єра» і отримали подарунки від нашого корпункту в Запорізькій області: дітлахи з молодшої групи — м’які іграшки, а старші діти — комп’ютерні флешки.

— Я така щаслива, — радісно повідомила авторці цих рядків Віра Ноздріна. — Це моя перша висока відзнака. І в мене наче крила виросли. Ще не знаю, чи стану співачкою у майбутньому. Та участь у цьому конкурсі для мене справжнє свято.